Június 22   Június 22,  Szombat
header-pic

Rólunk


Ez itt a SZALONNÁZÓ. Egy, a világban szétszórodott maroknyi ember kezdeményezése. A szerzők véleményét leszámítva mindentől és mindenkitől független, pártok, oligarchák, háttérhatalmak, érdekcsoportok által semmilyen formában nem támogatott, közéleti témákban bővelkedő, naponta frissülő véleményoldal. Szándékaink szerint színvonalas szellemi táplálék, politikai vitafórum, tudományos-kulturális töprengő bugyor és sok minden egyéb.

Ez itt a több mint három éven át önkéntes adományokból fenntartott Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk internetes fórum továbbgondolt, folyamatosan fejleszteni, bővíteni, jobbítani kívánt változata. Egyáltalán nem végleges külcsínnel és kínálattal, a szépészeti-fejlesztési háttérmunkálatok jelenleg is zajlanak.

Küldetéstudatos embertársainkkal ellentétben nem áltatjuk magunkat azzal, hogy miután senkinek nem sikerült még, mi majd megváltjuk a világot. Arra viszont felhatalmazva érezzük magunkat, mert az jogunk, de talán kötelességünk is, hogy a körülöttünk zajló, húsba vágó kérdésekről gondolkodjunk, hogy összefüggéseket keressünk, hogy megértsünk, és hogy bizonyos jelenségeket próbáljunk érthetően, a tőlünk megszokott stílusban elmagyarázni.

Az elmúlt években legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint igyekeztünk egy közösséget építeni a Szalonna köré, amely több a gondolatainkat elolvasó és azokat tudomásul vevő emberek amorf tömegénél.

Egyáltalán nem vágyunk a rivaldafénybe kerülni és ott egymás vállát veregetni, hogy de faszák vagyunk, ellenben ezt a közösséget szeretnénk ezen a felületen továbbépíteni. Úgy, hogy senkinek nem akarunk a versenytársai, ellenfelei, pláne ellenségei lenni, senkitől nem akarunk pénzt kunyerálni, de fontosnak tartjuk a rengeteg közpénzből finanszírozott, mindent túlüvöltő propagandával kitapétázott mindennapjainban bebizonyítani, hogy szükség van mindennemű autonóm szellemi alkotás megbecsülésére. Pont azért, mert minden fronton el akarják azt taposni.

Tudjuk, hogy a mindenkori becstelenséggel, tisztességtelenséggel, erkölcsi lealjasodással szemben szót emelni, az ellen naponta küzdeni, az anyanyelvünket nem megerőszakolva, lehetőleg igényes tartalmakat előállítani nem hősiesség, ám akkor is pénzbe kerül, ha az ember átmenetileg meggyőzi magát az ellenkezőjéről.

Az itt megjelenő tartalmak fogyasztása viszont egyáltalán nem kötelező, és ez szerencsére így is marad mindaddig, ameddig a világ ki nem fordul az összes sarkából. Megtisztelő lenne azonban, ha önt is a szalonnázók családjában üdvözölhetnénk (IDE kattintva egy karnyújtásnyira kerül a csatlakozástól), ahol minden napra jut érdekes, tartalmas, provokatív, vitára és együtt gondolkodásra alkalmas olvasnivaló.

Ehhez mindössze egy PayPal-fiókra vagy egy bankkártyára (amivel az internetes vásárlással egyező módon tud előfizetni) és havonta mintegy két darab puritán rántott pulykamell árára van szükség. Regisztrációs útmutatónkat ITT találja. Tekintse úgy, mintha az újságosnál megvenné a kedvenc magazinját és mi sem fogjuk úgy érezni magunkat, mintha koldulnánk.

Ettől talán nem lesz jobb hely a világ, de törekedhetünk rá. Törekedjünk rá együtt!