Május 29   Május 29,  Szerda
header-pic

Hogyan Szalonnázz


Kedves látogató! Üdvözöljük a Szalonnázó jövendő olvasói között. Ha Ön gyakorlott az internetes regisztráció világában, ugorja át ezt az oldalt és a szokásos módon regisztrálva és előfizetve máris olvashatja írásainkat.

Azok a jövendőbeli partnereink a szalonnázásban (hiszen nem csak olvasni lehet nálunk, hanem beszélgetni is), akik nem igazodnak el olyan könnyen a regisztráció és az előfizetés útvesztőjében, fogadják szeretettel ezt az útmutatást. Igyekszünk lépésről lépésre bemutatni a teendőket remélve, hogy együtt átjutunk az akadályokon.

A Regisztrálj gombra kattintva (1) legördül a fenti menü. Itt választható havi, 3 havi, féléves és éves előfizetés. A kiválasztott előfizetés alatt található Regisztrálj gomb megnyomásával már tovább is léptünk.

A fenti rubrikákat ki kell tölteni. A felhasználónév bármi lehet. A felhasználónévben és a jelszóban ne legyen ékezetes betű, a Jelszó és a Jelszó megerősítése mezőbe ugyanazt kell beírni. Célszerű egy papírra feljegyezni magunknak a jelszót és a felhasználónevet, mert az ember feje nem káptalan, erre pedig az ön biztonsága érdekében minden belépéskor szükség lesz.

Ha minden rovatot kitöltöttünk, akkor ne kattintsunk a Rendelkezik kuponnal? linkre, hanem az alatta található Regisztrálj gombot használjuk. Ha ügyesek voltunk, ezt fogjuk látni:

A baloldalt látható Feliratkozás gombra kattintva bármilyen bankkártyával tudunk fizetni, ehhez nincs szükség PayPal fiókra. Ha ezt a megoldást választottuk, akkor a következő oldalra jutunk:

A Kártyaszám az a 16 darab szám (4×4), ami a bankkártyán található. Ezeket a számokat folyamatosan, szóköz nélkül kell begépelni. A Lejárat a kártyaszám alatt található, így néz ki: 11/20, persze más számokkal. Ezt is folyamatosan kell begépelni, így: 1120

A CSC a kártya hátoldalán, egy világos mezőben található háromjegyű szám, ebbe a mezőbe az kerül. A Vezetéknév és Utónév rubrikába a bankkártyán szereplő nevet kell írni.

A telefonszámnál ki lehet választani, hogy mobil, vagy vonalas számot kívánunk megadni. Az előre beírt +36 az ország kódja, azt ott kell hagyni. A telefonszámot folyamatosan (szóköz nélkül!) kell begépelni. Sem 06, sem semmi más nem kell elé, csak a szám. Tehát egy mobilszám így fog festeni: 308729656. Vonalas számnál ugyanez. A körzetszám és a telefonszám folyamatosan írva, szóköz nélkül.

A számlázási címet biztosan nem kell magyarázni. Ezeket az adatokat nem mi kérjük, hanem a bank. Hozzánk ezek nem jutnak el, mi nem látjuk őket.

Ha valaki úgy dönt, hogy létrehoz egy PayPal fiókot – ehhez egy létező bankszámlára van szükség -, akkor kicsit lejjebb görgetve megteheti. Itt:

Ha ezen túlvagyunk, elment az utalás, akkor már csak reményedni kell, hogy gyors lesz a bank. Ez új PayPal számla esetén illetve bankkártyás fizetésnél is eltarthat egy darabig. Főleg hétvégén, amikor a bankok szeretik karban tartani egymást, vagy önmagukat. Abban nekünk nincs felelősségünk, ha lassan ér át a pénz. A rendszerünk automatikus, nem mi hagyjuk jóvá a hozzáférést. Ettől függetlenül igyekszünk segíteni, hogy ne kelljen esetleg napokat várni a hozzáférésre (senki nem majd akar olvasni valamit, amiért fizet, hanem most). Ha bármi probléma van, kérjük e-mailen jelezni és igyekszünk a lehető leghamarabb reagálni és megoldást találni.

A PayPal regisztráció alján található szövegtől nem kell pánikba esni (akinek az jó, az persze essen). A havi terhelés annyit jelent, hogy külön beavatkozás nélkül havonta megújul az előfizetés, nem kell minden hónapban vacakolni az utalással. Ez azonban bármikor néhány mozdulattal lemondható: akár a PayPal számlán, akár egy nekünk küldött e-mailben. Ugyanis blokkolni tudjuk a befizetést, így megszüntetve az előfizetést. Ezt természetesen visszamenőleg nem áll módunkban megtenni – tehát ha valaki decemberben szól, hogy ő március óta már nem akart előfizető lenni, annak nem fogjuk tudni visszatéríteni az addigi befizetéseket -, de adott időponttól kezdődően meg tudjuk tenni, ha az olvasó azt kéri. Nem kell indokolni, nem kérünk magyarázatot, semmit nem kell tenni, csak jelezni, hogy töröljük az előfizetést.

Frissítés: A PayPal befizetésen túl már lehetőség van banki átutalásra is. Aki ezt a módszert részesíti előnyben, annak a következő adatok szükségesek:

Bankszámlaszám: ES0501820406070201640995

Bank: BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) 

Számlatulajdonos neve: Lazar Gergo 

A spanyol törvények értelmében a számlatulajdonos köteles megkérdezni a befizetőt arról, hogy megadja-e a személyi igazolvány számát. Itt, Spanyolországban ez a módi. Természetesen senki nem köteles megadni nekünk a személyi igazolvány számát, banki átutalása anélkül is érvényes, azonban nekünk törvényi kötelességünk azt megkérdezni. Ezen kívül minden egyes utalásnál, kérjük tüntessék fel, hogy az havi, 3 havi, féléves, vagy pedig éves előfizetés. 

Ha minden rendben ment, akkor már csak a bejelentkezés marad. Ehhez a regisztrációkor megadott felhasználónév és jelszó szükséges. Mi ezeket sem látjuk, tehát nem tudunk segíteni, ha valaki elfelejtette. A jelszó elfelejtése esetén kérhető másik jelszó e-mailben (ezt is a rendszer csinálja, nem mi), a felhasználónevet sehogy nem lehet pótolni. Új regisztrációra van szükség – másik e-mail címmel – és ismét be kell fizetni az előfizetés összegét. Ezért jobb megjegyezni, felírni, elmenteni.

Reméljük, hatékony segítséget jelent a fenti leírás és senkinek nem lesz problémája a csapatunkhoz való csatlakozással. Ha mégis, akkor segítünk, mindössze egy e-mail az egész.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is olvasóink között üdvözölhetjük.