Július 24   Július 24,  Szerda
header-pic

NEHAZUGGY


Az elvetemülés sötét bugyrai

Üdvözlöm a kedves olvasókat kivételesen áthidaló megoldásként odaátról! Ha minden igaz, sikerül helyreállítani az oldalt hamarosan. Addig is, akinek nincs kedve semmihez, az is vegye nyugodtan magára szívből jövő jókívánságaimat! Megint hétfő van, már a harmadik ezen a héten, nem pihenünk ma sem.

Nem is tehetjük, hiszen Matolcsy Rómeó is hat ember helyett dolgozik, el is szállt a forint a picsába. Vagy hogy is mondjam csak: unortodoxul bezuhant, de az végül is jó, ha a megfelelő irányból nézzük. Vagy legalábbis várható volt. Nem hiszem, hogy az egynapos jegybanki betétek utáni kamat emelése bármit is mondana a rezsicsökkentés nyelvét beszélő lelkes szurkolóknak, de a lényeg az, hogy 2011 óta ilyesmire nem volt példa, már kellett, mint egy falat kenyér. Jön az új monetáris irány, Matolcsy laza szigorításnak nevezte el. Az alapkamatot békén hagyta egyelőre, július elsejétől pedig 300 milliárd forintos keretösszeggel kötvényvásárlási programot indítanak, mert ugyanis a vállalati kötvényállomány Magyarországon töredéke a régiós vagy a nyugat-európai országokénak. Ezek szerint bár az adóparadicsom-státusz tekintetében az élvonalhoz tartozunk, ebben is rosszabbul teljesítünk. A lényeg az, hogy Matolcsy ügyködése így is egy abszolút sikertörténet (aki a számokra kíváncsi, az kattintson a második hivatkozásra), eddig élénkültünk, most óvatosan normalizálódunk, ezért a cél az árstabilitás elérése és fenntartása. Más szavakkal: az MNB igyekszik 3 százalék körüli szinten tartani az inflációt. Ez pedig azért lesz jó, mert növeli a vásárlóerőt, különösen úgy, hogy ugyan lassuló ütemben, de folytatódik a bérek emelkedése. Az újonnan hitelt felvevők, illetve a már meglévő hiteleiket törlesztők számára egyaránt érdemes lesz ennek fényében a fix kamatozású konstrukciókat igénybe venni, illetve arra váltani. Egyébként tényleg, őszintén nem bánnám, ha kiderülne, hogy a számfóbiás, csörgősipkás harácsoló félisten néha tudja, hogy mit tesz, és értelmes dolgokat is cselekszik. Beérem a kicsivel is.

Nem mindenki van így ezzel. Például a PestiSrácok nevű veszélyes hulladékanyag magát újságírónak tartó figurái nem érték be a kicsivel. Ilyen rosszízű moslékot régóta fogyasztottam, mint a hvg.hu birtokába került nyomozati anyagokból felbugyogó mizéria. Bizonyos Füssy Angéla a főszereplője a fojtogatóan hányingerkeltő sztorinak, őkelme nem először, de ezúttal egészen súlyosan telibehányta a sajtóetikát. Egészen konkrétan odáig fajult a szervilis lihegésben, hogy kiadta az ügyészségnek a neki súgó (MSZP-s) informátort, hátha Polték elmeszelik Czeglédy Csabát, vagyis hátha az ő ilyetén beavatkozásának és közbenjárásának köszönhetően eredményesebb lesz a nyomozás. Az tényleg a sci-fi kategóriája, hogy ez a derék asszonyság véresen komolyan gondolta, ő alakítani képes egy büntetőeljárást, miközben kétpofára méltatlankodott azon, hogy milyen kevés a „politikai szál” a büntetőügyben, pedig igazán lehetne több is benne. Az erkölcsi árvízkárosult, akit eddig sem lehetett még a legnagyobb jóindulattal sem újságírónak nevezni, frankón arra vetemedett, hogy a Polt Péternek címzett vaskos dokumentumban részletesen felvázolta saját, az eljárásban betöltött megkerülhetetlenül „jelentős szerepét”. Szerintem egészen elépesztő, hogy ezek a népségek az elvetemülés milyen sötét bugyraiban vergődnek, tényleg érdemes elolvasni Füssy nevűnek az informátorral folytatott levelezését, a NER minden gátlástalan aljassága benne van.

Az a civilizációs üledékanyag, ami ezekben a magukat újságíróknak nevező alakokban felhalmozódott, ahogyan mindenféle morális aggályukat levetkőzve csörtetnek az állampárt kegyes megbecsülésének elnyeréséért, ahogy mindent felrúgnak, ami korábban elképzelhetetlen volt, pontosan megmutatja, hogy Orbán gengszter rezsimje szart sem érne, és sehol nem lenne eme kövek alól előbújt antropológiai csúszómászoknak a teljesen önjáróvá vált megfelelési és túlteljesítési kényszere nélkül. Silány emberi és szakmai minőségük eklatáns példáját a Nagy Blanka ellen futószalagon elveszített rágalmazási perek is remekül illusztrálják. Tegnapi hír, hogy az Origo és a Lokál után a Ripost is belebukott a 19 éves gimnazista bemószerolásának és karaktergyilkolásának lázas igyekezetébe. Ezek a morális fölénnyel felruházott konzervatív, polgári, nemzeti, keresztény lapok azzal álltak bele a kormánykritikus fiatalba, hogy több tárgyból is bukásra áll. Aztán érdekes módon ezt sehogy sem tudták bizonyítani, pedig mindent összeizzadtak ezért: még Nagy Blanka szüleit is be akarták kéretni, hogy tanúsítsák, tényleg bukásra áll a lány. A bíróság most újra kimondta: valótlanságot híreszteltek, úgy értem, ordasat hazudtak, helyre kell igazítaniuk magukat. Ezredszer is.

Lendüljünk. Mint bizonyára ismeretes, Kásler Miklós emberi erőforrás tegnap bátran megfutamodott a Független Diákparlament tagjai elől, az alufóliasisakban közlekedő tízparancsolat-hívő miniszter az utolsó pillanatban lemondta ugyanis a Népjóléti bizottságban napirendre tűzött meghallgatását, ahova a diákok azért mentek, hogy kérdéseket tegyenek fel őszentségének a katasztrofális nyelvoktatási rendszerről. Amelyben teljesen bizonytalan a középfokú nyelvtudás elnyerése, ami a felsőoktatásból való kizáródás eszköze, ráadásul olyan anyagi hozzájárulásra kényszeríti a diákokat (drága magánórák), amely a szegényebb környezetben tanuló diákokat számára abszolválhatatlan probléma. Ehhez képest sajtót tájékoztatni nem volt gyáva a tekintetes miniszter úr, aki bátran kiállt a mikrofon elé, hogy ellelkendezze: orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program. Amelynek keretében szolgálati lakások építésére 5 milliárd forint, orvosi rendelők felújítására 4 milliárd forint, orvosi eszközök beszerzésére 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Fantasztikus, bazmeg, ez mán igazán döfi! Ez alighanem Mészáros Lölö vagyonának 3%-át is meghaladó jótétemény. Mormoljunk el egy hálaimádságot sürgősen! Sőt, ha ahhoz a 295 milliárd forinthoz hasonlítjuk, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség 2030-ig arra szór el, amire éppen akar, akkor még jobb az arány.

Szóval mit nekünk ide nyelvtudás, amikor van hazafias nevelés. Az mindentől is megvéd. Kérdezzék meg a hazafias nevelésért felelős kormánybiztost, lefokozott honvédelmi minisztert. Simicskó István arról lamentált a baráti pöcegödörmédia hasábjain, hogy

…sok látható és láthatatlan veszély leselkedik gyermekeinkre, és sok a kihívás, ezért fel kell vérteznünk őket lelki, szellemi és fizikai értelemben egyaránt. (…) A cél egyszerűen az, hogy a magyar fiatalok szeressék a hazájukat. 

… érdemes megbecsülni, megőrizni azokat az értékeket, amelyeket  szüleink, nagyszüleink hagytak ránk. Fontos, hogy gyermekeink egészséges identitástudattal, nemzettudattal, értékrenddel és ezen keresztül egészséges értékszűrővel rendelkezzenek 

Értjük. Tehát ha minden járásban honvédelmi és sportközpont épül, akkor nem csak szeretve lesz, hanem meg is lesz mentve a haza. Hogy a világ elszáguld mellettünk, miközben mi a sarokban kuporogva siratjuk trianont, akkor jó lesz. Ha ezek vértezik fel szellemi értelemben a gyermekeinket, ezek az elvetemülés sötét bugyraiban dagonyázó silány minőségű humanoidok, megnézhetjük magunkat. Már most is látszik a pusztulat.

Ahol a fideszes Számvevőszék fideszes elnöke világ szégyenére azon agonizál, hogy a nem létező magyar jogállami rendet az ÁSZ-székházat felmatricázó ellenzéki képviselők veszélyeztetik, és nem az országot lepusztító elvtársai, ahol a Domokos Lászlónak van bőr a képén ezzel a dumával előállni, hogy az ellenzéknek

a folyamatos vádaskodás, valamint a közvélemény szándékos félrevezetése helyett dolgozzanak azon, hogy a döntő mértékben közpénzekből működő pártjuk betartsa a törvényeket, 

és nem zuhan rá a NER mennyezete, ott ma sem váltja meg senki  a világot. Ja, és gratulálok az Európai Néppártnak is. Hiába függesztették fel  Fideszt látványosan ejnyebjnyézve, a képviselői maradhatnak az Európai Néppárt EP-frakciójában. Miközben már megint úgy szórják rájuk (brüsszelita, sorosista, balliberális elfajzásokra) az átkok sorát Orbánék, mintha semmi nem történt volna. Úgy is kell, megérdemlik a sorsukat.

Egyelőre nem idegesítem tovább magam, az alábbi videó igen vicces, gondoltam ellensúlyként ide rakom. Ferenc pápa jó arc, vicces arc.